SFeC_DrWeuA6W4Aon19d

El Tribunal Suprem ha anul·lat la doctrina que havien avalat tres sentències en referència al pagament de l’Impost d’Actes Jurídics Documentats de les hipoteques, plegant-se  de manera  descarada i submisa als interessos dels poders financers. Es tracta d’una sentència que fa guanyar un cop més la banca a costa de fer perdre a tota la societat, trencant d’aquesta manera el principi constitucional d’igualtat davant la llei.

Així, qui hagi subscrit una hipoteca de 150.000 €, surt perjudicada en un mínim de 1500 € en l’impost d’AJD,  més les despeses  d’inscripció al Registre de la Propietat i de Notaria, per exemple. Per tant, amb aquesta decisió del Tribunal Suprem, els bancs ja no hauran de retornar a quests diners a les famílies.

Aquest fet posa en qüestió la independència del poder judicial davant els poders financers, creant una situació de desconcert i inseguretat jurídica a tota la societat. Alhora que la independència del Tribunal Suprem està en dubte, la banca surt enfortida i la democràcia resulta afeblida. Cal demanar responsabilitats i reformes profundes per garantir una justícia que posi les persones al centre, i assegurar la seva independència dels poders econòmics.

Per tot això, Sant Feliu En Comú cridem a la mobilització cívica, per donar resposta a aquest despropòsit, en defensa dels drets de la majoria enfront els privilegis d’una minoria.

Pin It on Pinterest

Share This