• La candidata de Sant Feliu en Comú obté la nota més alta de tots els candidats i candidates: 6,3
  • Sant Feliu en Comú guanyaria clarament les eleccions municipals, segons la darrera enquesta municipal.

Segons l’enquesta realitzada al novembre per el Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), Sant Feliu en Comú (fins ara ICV-EUiA) tornaria a guanyar avui les eleccions locals amb un resultat similar o superior al dels comicis de 2015 (6-7). C’S i ERC millorarien resultats i el PSC també ho podria fer, mentre que Veïns per Sant Feliu retrocediria i el PP podria quedar-se sense representació al consistori.

Enquesta

L’enquesta dóna molta informació sobre la valoració ciutadana de la  gestió municipal. La gran majoria aprova la gestió de l’Ajuntament, principalment amb valoracions entre el 5 i el 7, i els que consideren que es fa una bona gestió van a l’alça i assoleixen el nivell més alt des de 2010. Tots els serveis municipals aproven, i pràcticament tots amb valoracions mitjanes per sobre de la gestió municipal. El bus urbà és el servei municipal que recull més excel·lents, per contra la neteja viaria i d’espais públics és el més criticat i l’únic que retrocedeix respecte la consulta de fa quatre anys.

Augmenten també significativament les valoracions positives en matèria de recollida de residus i de manteniment de parcs i zones verdes. També destaca l’augment significatiu de les valoracions positives en matèria de joventut i cultura, que apareixen com a substancialment millor valorades que al 2014.

L’enquesta mostra que la seguretat i el soterrament són els aspectes que més preocupen a la ciutadania. La preocupació per la seguretat ha augmentat de manera generalitzada, tot i que el grau de preocupació varia segons els barris. No obstant, la valoració ciutadana de la Policia Local també augmenta respecte d’enquestes anteriors, situant-se en el 6,3 (0’4 dècimes d’augment respecte a 2014).

Pel que fa al soterrament, la seva no materialització continua essent una de les preocupacions de la ciutadania, encara que com a contrapunt, l’enquesta manifesta un molt gran interès de la ciutadania, per participar del procés participatiu de transformació de la ciutat.

Els Comuns de Sant Feliu hem entès el missatge: els drets a la seguretat i a l’habitatge seran centrals en la nostra proposta per a Sant Feliu de cara a les eleccions de maig. D’altra banda, estem convençuts que la nostra candidata, Lídia Muñoz, és qui més confiança pot generar en aquests dos temes, com també en el seguiment de les obres de soterrament, que coneix més que ningú com a regidora que porta directament el tema.

Justament, pel que fa la valoració dels candidats i candidates, destaca que la més ben valorada sigui la nostra candidata, fins ara primera tinent d’alcalde de la corporació municipal, Lídia Muñoz, amb un 6’3 de nota mitjana. L’alcalde, Jordi San José, també obté una bona valoració per part de la ciutadania, fet que avala la seva bona tasca al capdavant del govern.

Aquesta alta valoració mostra que és la candidata que més confiança genera per liderar la ciutat els propers quatre anys: confiança per tirar endavant la transformació urbana de la nostra ciutat després del soterrament, confiança per desenvolupar les polítiques socials i d’accés a l’habitatge, confiança per incorporar les mirades de les dones i dels joves al govern de la ciutat, confiança per representar per igual a les persones de tots els barris de la nostra ciutat.

Pin It on Pinterest

Share This