Dimarts 5 de febrer vam continuar amb els treballs, oberts a la ciutadania, d’elaboració del programa electoral de Sant Feliu en Comú Podem a les eleccions municipals del maig.

En aquest cas, vam parlar d’espai públic, de quines actuacions s’han fet en els darrers mandats, com l’hem millorat quines inversions seran necessàries en els pròxims anys a la nostra ciutat, tenint en compte la gran oportunitat que suposa el soterrament de la via.

L’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, va explicar els criteris amb els quals s’ha invertit a la ciutat en els darrers anys: s’ha prioritzat la millora dels espais públics i els equipaments i s’ha treballat per augmentar el nombre d’habitatges públics a la nostra ciutat, tot apostant per la sostenibilitat i l’estalvi energètic.

Ampliació de la xarxa de carrils bici

San José també va voler recalcar que en temes d’habitatge, durant el primer mandat es va haver de revertir el que l’anterior govern havia aprovat en plena bombolla immobiliària. Els primers anys doncs, l’àrea de Territori, liderada per la Lídia Muñoz, va treballar per transformar els sòls públics que s’havien destinat a oficines i a hotels, en equipaments i habitatge públic, per garantir-ne la màxima rendibilitat social.

De cara al futur, la 1a tinent d’Alcalde i candidata de Sant Feliu en Comú, va assegurar que s’apostarà per continuar rehabilitant equipaments existents i valorar quins nous espais necessita la ciutat.

Ampliació del Parc Europa

Pel que fa a l’habitatge, un dels temes prioritaris per als pròxims 4 anys, Muñoz va reforçar la idea que gràcies a les actuacions dels darrers anys, la ciutat estarà en condicions d’ampliar el seu parc d’habitatge públic i de lloguer de manera significativa, i que aquest ha de ser un dels criteris des de les actuacions que es facin en la superfície alliberada per les vies del tren.

Muñoz també va defensar que la transició energètica i la gestió dels espais naturals són oportunitats de futur en les que hem d’aprofundir per garantir un Sant Feliu més sostenible.

Finalment, es va produir un debat molt enriquidor entre la trentena d’assistents, que van fer propostes concretes en matèria d’espais i equipaments públics, i que van marcar criteris per tal de construir el millor programa per a Sant Feliu.

Pin It on Pinterest

Share This