Dijous passat vam continuar amb els treballs, oberts a la ciutadania, d’elaboració del programa electoral de Sant Feliu en Comú Podem a les eleccions municipals del maig. En aquest cas, vam parlar de dret al treball i dels reptes futurs de l’economia social.

Elaboració del programa electoral de Sant Feliu En Comú
D’esquerra a dreta Xavier Aranda, Olimpia Sánchez, Manel Martínez i Ma. Cinta Daudé.

Durant la jornada de treball, la fins al desembre regidora de Promoció econòmica Ma Cinta Daudé, va exposar les polítiques de foment del treball que s’han desenvolupat a Sant Feliu en els darrers anys. Daudé va explicar les tasques realitzades pel govern municipal per fomentar l’economia local, l’economia social, la innovació, la millora de l’ocupació i la lluita contra l’atur, que ens ha situat com una de les ciutats amb menys atur de la comarca (entre les ciutats de més de 20.000 habitants).

Daudé va destacar l’aposta pel foment de Sant Feliu com a territori socialment responsable i l’aprovació de les clàusules socials en els contractes públics, que han d’assentar les bases per a fer un pas endavant en matèria d’una economia que posi al centre les persones.

Per la seva part, la representant del Cercle Sud de l’Ateneu cooperatiu del Baix Llobregat, del que Sant Feliu ara forma part, Olímpia Sánchez, va incentivar una reflexió sobre què és i que no és l’economia social. Una economia social és que aquella que posa les necessitats de les persones per davant del lucre, amb una gestió democràtica i un ferm compromís amb el medi natural i social.

Sánchez també va voler que totes les persones assistents participessin de manera activa en la descripció dels valors a què volem que aspiri l’economia de la nostra ciutat, i es va acordar que cal fomentar l’equitat, el treball digne, la sostenibilitat i la cooperació.

Finalment, la representant de l’Ateneu Cooperatiu va explicar quines experiències s’estan duent a terme des del Laboratori d’economia social (LaBeSoc) del Prat, com a start-up de cooperatives de caràcter social. Exemple del que es va prendre nota.

Fomentar l’economia social ha de ser un dels pilars del nou programa de Sant Feliu en Comú, amb mesures que posin bases fermes per al desenvolupament de projectes que millorin la vida dels santfeliuencs i les santfeliuenques.

Pin It on Pinterest

Share This