El grup municipal d’ICV-EUiA de l’Ajuntament de Sant Feliu fa vaga aquest 8M, per mostrar el seu suport a les reivindicacions de les dones d’arreu del món que aquest Dia Internacional de les Dones, volen alçar les seves veus per deixar ben clar que no faran cap pas enrere en la lluita per la consecució dels seus drets i llibertats 

Com ja va passar l’any passat, s’ha convocat una vaga feminista per denunciar les múltiples discriminacions que patim les dones pel simple fet de ser dones, entre d’altres: la discriminació salarial, la precarietat laboral, la violència masclista i la sobrecàrrega de les tasques de cura. Ara fa un any, la consciència feminista va viure un impuls important després de casos tan vergonyosos com els de la Manada i el seu judici nefast, o el gran aparador públic que va suposar el moviment #MeToo, per exemple. El 8M del 2018 va ser històric i els carrers de totes les ciutats, també de Sant Feliu, es van omplir de dones dient que ja n’hi havia prou. 

Aquest 2019 la vaga feminista ha d’afectar a totes les esferes de la vida, ja que és en totes elles on els drets de les dones se segueixen vulnerant sistemàticament; perquè aquesta vaga va més enllà del que s’entén com una vaga general. Perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida i la vaga ha d’assolir, a més de l’àmbit laboral, altres treballs i espais: el de les cures, el del consum, la vida estudiantil i associativa.

A més de les regidores, els regidors dels comuns també se sumen a la vaga del 8 de març per evitar cobrir les tasques que fan les seves companyes de feina habitualment, amb la intenció de que es faci patent la importància de les regidores en els llocs estratègics que ocupen a l’Ajuntament, fent prevaldre el lema de “si nosaltres parem, el món s’atura”.  

Per totes les que ens han precedit i per les que vindran; i també per nosaltres mateixes, aquest proper 8 de març tornarem a parar el món i a demostrar que les dones no pensem fer ni un pas enrere en la defensa i la conquesta dels nostres drets. Ens trobarem colze a colze als carrers i a les plaçes. 

Pin It on Pinterest

Share This