Una llista en cremallera, amb moltes cares noves però també amb regidores i regidors de l’actual consistori, i un programa basat en millorar la vida de les persones, millorar Sant Feliu, -amb un govern eficaç i transparent-, i amb la gestió del soterrament i el dret a l’habitatge com a grans reptes de la propera legislatura.

La candidatura

L’aprovació definitiva de la candidatura en assemblea, ha estat el darrer pas per a consolidar de manera definitiva la coalició entre Sant Feliu en Comú i Podem, que certifiquen així, després d’anunciar-ho fa unes setmanes a un acte multitudinari a la Sala Ibèria, la seva voluntat definitiva de concórrer conjuntament a les eleccions municipals.

L’ampliació de l’espai històric d’ICV-EUiA doncs, es veu reforçat tant per la consolidació del projecte de Sant Feliu en Comú, com per la incorporació de Podem al projecte. Aquesta renovació i voluntat de suma s’ha traslladat a una llista renovada, amb moltes cares noves, però també de solidesa, amb regidors i regidores de l’actual consistori, que continuaran en aquest nou mandat; persones representants de tots els barris, de diversos col.lectius, edats i sensibilitats nacionals: plurals com la mateixa societat santfeliuenca.

En una llista liderada per la dona que va guanyar les primàries per encapçalar el projecte, llicenciada en Ciències Polítiques per la UAB i actual 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Lídia Muñoz, s’hi configura l’aposta de Muñoz de dotar-se d’una candidatura per governar Sant Feliu. El profund coneixement de l’administració i l’experiència l’aporten la mateixa Muñoz, que tot i ser ser una dona jove porta 8 anys exercint tasques de govern, i el seu número 2, l’actual regidor de Cultura, Seguretat i Recursos Humans, Manel Martínez.

Ja en el número 3 de la llista hi trobem una de les cares noves que prendran molta rellevància en aquesta nova etapa. Es tracta de la candidata de Podem, Loren Rider. Diplomada en Relacions Laborals, Rider treballa actualment com a formadora al sindicat de CCOO. En el quart lloc, hi trobem l’actual regidor de Medi Ambient i Via Pública, Manuel Leiva. I en el cinquè lloc la actual regidora de Serveis Socials i Educació, Mireia Aldana. 

Entre els 10 primers hi ha altres cares noves com la de Pedro Gómez (6), vice-president de Creu Roja a Sant Feliu, Noèlia Fontana (7), educadora social, Juan Carlos Arias (8), professor d’institut, Mariona Giralt (9), membre de la colla dels Diables Rojos, o Sebastià Vignoli (10), metge al CAP de la Rambla. També cal destacar de la resta de la llista, a persones com l’ex alcalde de Sant Feliu, Àngle Merino, la sindicalista Aurora Huerga, l’escriptora i premi nacional de literatura, Maite Carranza, i el Sr. Pere Cordoniu, combatent pel bàndol republicà durant la guerra civil i defensor incansable de les nostres llibertats. Com no podia ser d’una altra manera, tanca la llista l’actual alcalde de Sant Feliu, Jordi Sanjosé. 

Programa electoral

El soterrament i l’habitatge son els principals reptes del programa de Sant Feliu en Comú. Però tot ell està marcat per una voluntat molt clara: Sant Feliu un sol poble de 45.000 persones amb els mateixos drets, deures i oportunitats, amb un espai públic viu i de qualitat.

El programa de Sant Feliu en Comú Podem també posa l’accent en els drets socials, l’ecologisme i el feminisme, i es basa de manera molt clara en l’interès general i el bé comú. Per això el programa comença parlant de les persones i, en concret, de la lluita contra la desigualtat, de l’habitatge social, d’ocupació, de drets de ciutadania i de feminisme.

La nostra ciutat és equilibrada en espai públic i equipaments en tots els barris i volem que continuï sent així en el nou Sant Feliu que sorgirà damunt les vies, després del soterrament. Per això hem aprovat un programa per liderar l’impuls i el seguiment de les obres i el disseny de la ciutat de 2030. I tot, sense deixar d’atendre els carrers, les places, els parcs i els equipaments que tenim: ben mantinguts, ben nets, ben vius, per a tothom.

L’ecologisme i la perspectiva verda i ambiental també seran clau en la gestió municipal dels propers anys: reptes ambiciosos i valents en energia, en residus, en aigua, que ningú està millor preparat que Sant Feliu en Comú Podem per poder tirar-los endavant.

Finalment, el programa també recull el compromís dels candidates i candidats de Sant Feliu en Comú Podem, de gestionar, com han fet sempre, des de la integritat personal i institucional, amb eficàcia i transparència en la gestió econòmica, i amb respecte en l’atenció de les persones. Perquè cal posar les persones al centre de la política, però també al centre de la gestió quotidiana, mitjançant la participació, la gestió col.laborativa i un govern obert.

Vots de l’assemblea: 6 abstencions, 1 vot en contra i 46 vots a favor.

Pin It on Pinterest

Share This