Valorem molt positivament els resultats de les forces d’esquerres a Sant Feliu, així com l’alta participació. Pel que fa a En Comú Podem, i malgrat la davallada pronosticada, aconsegueix un dels millors resultats de la seva història a Sant Feliu.

El context de les eleccions plantejades aquest abril de 2019 poc tenía a veure amb el de les darreres eleccions generals. Les claus per votar, davant una extrema dreta totalment desacomplexada, en ple judici del procés i amb Sánchez a la Moncloa; feien pronosticar, com així ha estat, un fort augment del vot al PSOE i un vot de càstig sobiranista concentrat en ERC.

Malgrat el context advers, el que avui representa En Comú Podem ha obtingut un dels millors resultats de la seva història, tant a Catalunya com a Sant Feliu. En concret, són els tercers millors resultats de l’espai a l’esquerra del PSOE en unes eleccions generals, darrere els de les successives conteses de 2015 i 2016, i que tant a Catalunya com a Sant Feliu, va guanyar ECP de la mà de Xavier Domènech.

Concretament a Sant Feliu, 5.180 vots ens situen en el nostre tercer millor resultat de la historia i amb un percentatge de vot que frega el 20%. Per tant, la valoració no pot ser negativa, “malgrat el nostre objectiu era guanyar i no ho hem aconseguit”, tal com ha explicat Jaume Asens.

Asens ha posat en valor els 7 escons aconseguits, que fa que “siguem claus per a la conformació d’un govern feminista i progressista”. En aquest sentit, ha avisat que “el temps dels governs monocolor s’ha acabat”, i ha emplaçat a Pedro Sánchez “a escoltar el mandat de les urnes i de la seva pròpia militància, que ahir cridava ‘amb Rivera no’ i ‘sí se puede’”. Asens ha afirmat que “la gent ha votat canvi, i no podem permetre que aquest canvi es tanqui en clau conservadora”.

Pin It on Pinterest

Share This