Davant de més de 200 persones, dissabte 4 de maig es va presentar a l’Auditori del Palau Falguera la llista de Sant Feliu en Comú Podem, encapçalada per la candidata a alcaldessa i actual primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Lídia Muñoz.

Ahir es a celebrar l’acte de presentació de la candidatura de Sant Feliu en Comú Podem, en el que les 30 persones que formen part de l’equip encapçalat per la Lídia Muñoz van agafar la paraula per explicar perquè formen part de la llista.
De la primera a l’última, totes les persones de la candidatura van intervenir davant d’un auditori amb més de 200 persones, que van pode gaudir de les presentacions dels i les candidates, dels vídeos de campanya i dels cartells electorals; així com de ball, música i poesia de la mà d’artistes locals, que també van voler donar suport al projecte de Sant Feliu en Comú.


Presentat per Josep Mª Monés, va obrir l’acte l’actual alcalde de Sant Feliu, Jordi Sanjosé, que de cara a les properes municipals, tanca la candidatura, després de 8 anys al capdavant de l’alcaldia. Sanjosé va parlar primer de la seva vivència personal al consistori, explicant que “estic tancant un cicle de 28 anys de la meva vida al vostre costat i al servei de la ciutat que estimem. Quan vaig entrar a l’Ajuntament al 1991, Sant Feliu estava llavors en unes mans immillorables. Des de la recuperació de la democràcia als ajuntaments ara fa 40 anys i que celebrarem justament d’aquí a un mes, Sant Feliu estava en mans de gent que admirava, que admiro: Cesc Baltasar, Maria Comellas, Jaume Bosch, Angel Merino, Alejandro Huerga, que admirava i que enyoro, com el Juan Sánchez o el Toni Amigó. Juan, Toni, com us trobem a faltar!”
Sanjosé va voler posar en valor la tasca de tants anys, destacant a mode d’exemple la municipalització de les escoles bressol o la tarifació social. I va continuar: “Ara que estic a punt de sortir de l’Ajuntament al 2019, estic convençut que deixo Sant Feliu en unes mans immillorables: la dels homes i dones que avui coneixerem, i que encapçala qui ha estat la meva mà dreta i també la meva mà esquerra a l’Ajuntament: la Lídia, la Lídia Muñoz. El meu darrer gran acord d’aquests grans darrers anys ha estat l’aprovació del primer edifici d’habitatges amb serveis per a la gent gran al Mas Lluí, fa només quinze dies”.
L’alcalde va acabar destacant que Sant Feliu en Comú Podem té com a objectiu millorar les condicions de vida de la gent, comptant amb tot moment amb la gent, i agraïnt a tothom que forma part de la candidatura la seva implicació i valentia.
Després, van intervenir totes les candidates i candidats. Pots veure les seves intervencions als vídeos del nostre Facebook i a les stories del nostre Instagram. També pots veure les seves presentacions aquí.

Per tancar l’acte, Lídia Muñoz, candidata a alcaldessa de Sant Feliu, va fer una intervenció destacant que “és un orgull, és fantàstic, és emocionant, i és il·lusionant, iniciar aquesta campanya electoral amb tanta energia, i sobretot, envoltada d’un magnífic equip que acabeu de conèixer”.
Muñoz va explicar que “encarem una campanya decisiva, en un moment determinant per al present i el futur de la nostra ciutat, i només nosaltres, només Sant Feliu en Comú Podem, reunim les condicions, l’energia i els sabers necessaris per garantir continuar transformant la nostra ciutat, i com han dit els meus companys i companyes, avançar cap a una ciutat més justa socialment, més verda i més sostenible, més feminista i més equilibrada. Gràcies a totes i a tots, gràcies per formar part de la millor candidatura, del millor equip per continuar liderant les polítiques transformadores a la nostra ciutat”.


La candidata també va voler posar en valor que “tots i totes nosaltres representem l’ampliació de l’espai històric primer del PSUC i després d’ICV-EUiA, amb la consolidació del projecte de Sant Feliu en Comú, i la incorporació dels companys i companyes de Podem al projecte. Aquesta ampliació i enriquiment del nostre espai de suma s’ha traslladat a una llista com heu vist, amb moltes cares noves, però també sòlida, amb regidors i regidores de l’actual consistori, que continuaran en aquest nou mandat; persones representants de tots els barris, de diversos col·lectius, edats i sensibilitats nacionals: plurals com la mateixa societat santfeliuenca”.
Muñoz va continuar desgranant què significa el lema de campanya que es va presentar ahir: EN BONES MANS, relacionant-lo amb cada membre de la candidatura.
“EN BONES MANS de gent honesta, comuna, senzilla, que és el que som i el que representem.
EN BONES MANS de gent treballadora, lluitadora i combativa, com la Chelo Revelles, la Noèlia Fontana, la Isa Calvo, l’Albert Martínez,  la Mari Luz Castro, el Juan Carlos Arias, el Paco Romero, o la Aurora Huerga. EN BONES MANS d’homes i dones implicades en el dia a dia de la nostra ciutat, una ciutat rica i viva, amb un teixit associatiu, esportiu i cultural del que ens sentim plenament orgulloses. Persones com el Pasqual Padilla, la Laura Aguilera, l’Ezequiel Tejero, el Jorge Rodríguez o la Mercedes Losada.
EN BONES MANS d’activistes en la defensa dels drets i les llibertats de les persones, ja sigui en els drets de les persones Trans i LGTBI com la Rosa Maria Maristany, ens els drets de les persones migrades com el Jhon Jairo Castaño, com el Pedro Gómez des de Creu Roja, o en la defensa dels nostres drets nacionals, com el Xavi Aranda.
EN BONES MANS de qui també lluita pel dret a una sanitat pública de qualitat per a tothom, com el Sebastià Vignoli (metge al CAP de La Rambla),  i també de qui lluita pels drets d’aquells que no es poden defensar, dels animals, com la Teresa Rodríguez o la Mariona Giralt.

EN BONES MANS de persones amb experiència, de persones que s’han deixat la pell en la construcció d’una ciutat més cohesionada, com la Carme Bonet, el Manel Martínez, el Manuel Leiva o la Mireia Aldana, i sobretot, el Jordi Sanjosé i l’Àngel MerinoEN BONES MANS de dones que fem del feminisme una consigna diària, una manera de viure que apliquem a tot allò que fem, que ens ajuda a construir una societat més lliure i més igualitària, dones referents a la nostra ciutat, com la Maite Carranza, referent cultural i literari de la nostra ciutat, i que aplica les ulleres violetes en tota la seva obra; o la Loren Rider, sindicalista i activista feminista. EN BONES MANS, de persones com en Pere Codorniu, qui va defensar en el període més fosc de la nostra història recent, durant la mal anomenada guerra civil espanyola, els valors republicans que portem al cap i al cor i que orienten la nostra feina diària, els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternintat”.

I finalment, ho va fer també amb algunes de les conquestes del govern actual i propostes del programa de Sant Feliu en Comú:
“I EN BONES MANS és haver aconseguit el soterrament, i no a qualsevol preu. Hem aconseguit que el soterrament sigui una realitat, gràcies a 40 anys de lluita que hem sabut traslladar als governs de Madrid i de Catalunya, sense hipoteques, sense torres de 14 plantes, sense haver de pagar 30 milions d’euros(…)

EN BONES MANS, amics, i amigues també és comprometre’s a fer habitatge social, a planificar bé la ciutat, a iniciar la construcció d’un parc públic d’habitatge de lloguer. Comprometre’s a lluitar per a que no hi hagi desnonaments, per a que a ningú li tallin l’aigua o la llum.
EN BONES MANS també vol dir posar al servei de l’empoderament i la cohesió ciutadana, l’educació i la cultura. Lluitar contra la segregació escolar i promoure l’equitat educativa, amb més i millor escola pública.
I fer de l’acció cultural una estratègia de ciutat, garantint la pràctica esportiva, i la promoció d’una ciutadania activa. En definitiva, una ciutadania plena i solidària, amb acolliment i atenció a les persones, sigui quin sigui la seva procedència i condició, on les persones estiguin al centre de la política.
I en BONES MANS és vetllar pel dret al treball i per una economia al servei de les persones, posarem l’accent en la potenciació dels nostres polígons, per millorar les condicions dels centres de treball. Fent èmfasi en l’acompanyament en l’emprenedoria i al teixit econòmic, i promovent el cooperativisme i les iniciatives d’emprenedoria social.
EN BONES MANS també és tenir cura de les que cuidadores, de les dones del Servei d’Atenció Domiciliària, de les dones que netegen les nostres escoles i els nostres equipaments, de les dones bressoleres que cuiden els nostres infants. El Feminisme ha de traspassar a tota l’acció de govern, en el lluita contra les violències masclistes, en la defensa d’una societat igualitària des de les edats primerenques, i també posant les cures i les persones al centre de la política.
I el nostre entorn, també ha d’estar EN BONES MANS, el nostre programa també posa l’accent en la lluita contra el canvi climàtic i en la defensa del nostre planeta. L’ecologisme i la perspectiva verda i ambiental també seran clau en la gestió municipal dels propers anys: reptes ambiciosos i valents en energia, en municipalització de serveis públics, en residus, en aigua, que ningú està millor preparat que Sant Feliu en Comú Podem per poder tirar-los endavant”.
I va acabar recalcant que, “amb nosaltres, amb vosaltres, Sant Feliu, en bones mans!”

Pin It on Pinterest

Share This