Veïna del barri Mas Lluí, la Maite Carranza és escriptora, guionista de televisió i docent, i una de les personalitats més destacades del panorama literari actual.

Carranza ha guanyat molts i diversos reconeixements literaris, com el Premi Nacional de literatura infantil i juvenil de les Lletres Espanyoles o els Premis Cervantes, Cruïlla o Serra d’Or també de literatura juvenil. Recentment ha estat professora a l’Institut Olorda.  
Sempre ha estat compromesa amb l’associacionisme, va ser fundadora de l’Associació de guionistes i actualment és Presidenta d’Escrivim, una entitat que defensa dels drets dels escriptors i escriptores.  
A les seves novel·les li agrada despertar el sentit crític del jovent. Els parla de la pobresa, dels abusos sexuals, de la guerra civil o del masclisme, ja que creu que la cultura i l’educació poden canviar el món i millorar-lo.
Sempre propera a les opcions d’esquerres, Carranza fa per primera vegada el pas de formar part de les llistes d’un partit polític, de la mà de Sant Feliu en Comú Podem.
Preguntada sobre el perquè d’aquest pas endavant, l’escriptora ens va explicar:
“Estic molt enfadada amb el món en el que vivim, amb el món que ens hem deixat prendre i que deixarem als nostres fills. Davant d’aquesta situació, crec que tots i totes hem d’aportar el nostre granet de sorra per millorar, des de les nostres limitacions, tot el que puguem. Jo ho intento amb els meus llibres, perquè la cultura no és neutral, la cultura té ideologia. Jo em considero progressista i d’esquerres, i no tot els llibres conviden a la reflexió critica. Hi ha llibres que son sexistes, hi ha llibres que son clarament intolerants o xenòfobs, igual que hi ha pel·lícules o obres de teatre amb aquestes característiques. Jo crec que la ideologia ha de tornar a reivindicar-se, crec que hem d’estar orgulloses de tenir un ajuntament d’esquerres, que creu en la igualtat, la justícia i en un món millor”.
“I una altra de les raons que m’han empès a presentar-me amb la candidatura de Sant Feliu en Comú Podem i donar suport a la Lídia Muñoz per a que sigui la propera alcaldessa de Sant Feliu, son la il.lusió i els somnis. Crec que totes les persones d’aquesta candidatura compartim aquesta idea de lluita, de compromís i de il.lusió de futur. La meva, per exemple, és que Sant Feliu es consolidi com un dels referents culturals del Baix Llobregat. Aquest és el meu compromís.” va sentenciar Carranza.

Pin It on Pinterest

Share This