En Pere Codorniu té 100 anys, però això no és el més destacat de la seva persona, encara que segurament si que és el que més crida l’atenció. En Pere va viure tot el segle XX i tot el que aquest va comportar: la guerra i després la repressió dels que van defensar la Republica. És un honor per a Sant Feliu en Comú Podem, comptar amb un candidat com ell, que mostra l’honorabilitat i els valors d’una generació de persones lluitadores, sovint no prou valorades.

Veí del Centre de Sant Feliu, ell mateix explica que va “viure la il·lusió de la II República i la vaig defensar a la Guerra Civil. Acabada la Guerra, vaig passar més de dos anys als camps de concentració franquistes”. Així resumeix la cruesa i la tristor, amb una frase planera com és ell.
Codorniu explica a qui el vol escoltar, -i val molt la pena!-, que va ser molts anys electricista, “molts dels primers televisors de Sant Feliu van passar per les meves mans”, ens explica. També en aquest aspecte, com en tants, història viva de la nostra ciutat.

Políticament, ja va ser candidat a les eleccions municipals de 1979 per l’Organització d’Esquerra Comunista, amb l’Àngel Merino, amb qui després es van sumar a les llistes del PSUC amb l’equip aleshores de Cesc Baltasar. Les passades eleccions també va voler ser a la nostra llista, i aquest any que n’ha fet 100, i amb projecte de suma i engrescador, no podia ser menys, i va acceptar l’oferta de tancar la llista de suplents sense dubtar!


En Pere Codorniu es defineix com “una persona molt compromesa en l’activitat cultural i de la gent gran de la nostra ciutat”. Per a Sant Feliu en Comú Podem, en Pere és la mateixa imatge del compromís i la seva presència a la nostra candidatura, ens honora.

Pin It on Pinterest

Share This