El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) se celebra el 5 de juny a tot el món. Aquesta celebració va ser establerta per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 15 de desembre de 1972

Malgrat cal defensar activament el Medi Ambient tots els dies de l’any, som conscients que els dies assenyalats per fer-ho son una forma de lluita més, com ho han estat el 8 de març, o l’1 de maig; dies en que les lluites socials es fan visibles als mitjans de comunicació, al carrer…

Les polítiques públiques han de tenir la preservació del medi ambient i especialment la lluita contra el canvi climàtic, com a eixos centrals. Sant Feliu en Comú Podem, com a partit ecologista, ho tenim clar i sempre hem desenvolupat allà on hem governat, aquest tipus de mesures i iniciatives; un compromís que ens ha portat, per exemple, a que el nostre eurodiputat Ernest Urtasun, formi part del Partit Verd Europeu.

Aquí us deixem unes imatges sobre el que hem fet i el que volem continuar fent al govern de la ciutat en relació al medi ambient: 

I avui, la veu i la imatge de la lluita contra el canvi climàtic, és sorprenentment una meravellosa noia de 16 anys, la Greta Thunberg. D’ella és la frase que hem escollit per a compartir avui a les xarxes socials.

Per a qui no la conegui, Thunberg va passar a l’escena pública l’agost de 2018, doncs es va convertir en una destacada figura dins de les vagues estudiantils realitzades als afores del Riksdag (Parlament de Suècia) per a generar consciència sobre l’escalfament global i la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic.

Al novembre de 2018 va parlar al TEDx Estocolm, al desembre de 2018 es va dirigir a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP24), i al gener de 2019 va ser convidada a parlar al Fòrum Econòmic Mundial de Davos i es va fer mundialment famosa.

Thunberg va inspirar a estudiants escolars de tot el món a participar en vagues estudiantils pel canvi climàtic, els #FridaysforFuture. Des de desembre de 2018, més de 20.000 estudiants han realitzat, seguint el seu exemple, manifestacions a més de 270 ciutats en diversos països del món.

Pin It on Pinterest

Share This