Aprovada per unanimitat al darrer ple municipal celebrat el 25 d’abril, avui es concedeix la Medalla de la Ciutat al company Cesc Baltasar, primer alcalde electe de Sant Feliu en democracia (1979). El guardó reconeix a Francesc Baltasar i Albesa la seva contribució moral i material a la ciutat. L’acte de carácter públic es celebra avui dijous 6 de juny a les 19h a la Sala Ibèria.

La ceremonia d’entrega de la Medalla de la Ciutat a Cesc Baltasar, -on també es commemorarà el 40è aniversari dels ajuntaments democràtics-, la conduirà Joan Salvat -periodista santfeliuenc- i comptarà amb la participació de Francesc Escribano, Jordi Juan, Carme Sanmartí i Carme Solsona.

Es reconeix així l’emprempta del Cesc Baltasar en la que avui és la nostra ciutat, incloent-hi la seva lluita per el que avui ja és una realitat: el soterrament de la via fèrria. La seva constància i esforç en la feina per Sant Feliu, han portat doncs avui al Cesc Baltasar, a recollir el màxim guardó de la nostra ciutat.

En Cesc va ingresar al PSUC el 1970, i en va ser secretari general a la comarca del 74 al 79. L’any 1979, quan tenia 29 anys, va ser escollit alcalde de Sant Feliu de Llobregat en les primeres eleccions en democràcia. Baltarsar va ser l’alcalde de la ciutat fins l’any 2000.

Quan Iniciativa per Catalunya Verds formà part del primer Govern tripartit de la Generalitat de Catalunya, va ser designat secretari general del departament de Relacions Institucionals i Participació. Al 2006 Pasqual Maragall (aleshores el president de la Generalitat ) va nomenar Francesc Baltasar, Conseller de Medi Ambient i Habitatge. El company, amic i referent Cesc Baltasar es el novè santfeliuenc distingit amb la Medalla de la Ciutat que atorga l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Pin It on Pinterest

Share This