Un acord fruït de la coincidència programàtica i d’una agenda transformadora conjunta per a la ciutat

En les darreres eleccions municipals del 26 de maig, cap formació política de les que es presentaven al municipi va obtenir majoria com per a governar en solitari. Per aquest motiu, i per tal de garantir la governabilitat de la ciutat, Sant Feliu en Comú Podem (SFCEP) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), han arribat a un acord per a formar govern el mandat 2019- 2023.

Per tot això, Sant Feliu en Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya han acordat obrir una nova etapa per a la ciutat, basada en una agenda transformadora i en un discurs a favor de la democràcia i les llibertats polítiques de Catalunya.

En les seves intervencions, els caps de llista d’ambdues formacions han volgut agrair el suport de les persones que els hi han fet confiança a les darreres eleccions municipals. Una confiança que segons ha declarat el cap de llista d’ERC, Oriol Bossa, volen “retornar a tota la ciutadania amb un mandat fet per i per a Sant Feliu”, essent conscients que “no serà un mandat fàcil, però encarem aquests 4 anys amb tota la il·lusió”.

Per la seva banda, la cap de llista de Sant Feliu en Comú Podem, Lídia Muñoz, ha explicat que la seva força política, es va comprometre durant la campanya electoral a “garantir un govern d’esquerres, i a que pactaria amb qui millor pogués defensar el nostre programa”.

Amb aquest pacte de govern, que s’ha presentat avui a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Feliu, es dona compliment a aquest compromís, partint de la base de l’alta coincidència a nivell programàtic i de visió del futur funcionament de l’Ajuntament, entre ambdues forces.

L’acord aprovat, estableix doncs les línies programàtiques compartides i de funcionament del proper govern de la ciutat, basat en la corresponsabilitat entre les dues formacions. Una corresponsabilitat que es tradueix en un configuració del govern equitativa i equilibrada, amb la presidència de dues àrees per a ERC, i la presidència d’una tercera àrea per a SFECP. Així mateix, l’alcaldia serà 3 anys per a SFECP i un darrer any per a ERC.

Finalment, responent a una pregunta de la premsa, ambdues formacions han confirmat que la investidura de la Lídia Muñoz el proper dissabte 15 de juny a les 12h a l’auditori del Palau Falguera, està garantida. Posteriorment, els 10 regidors i regidores que formaran el nou govern de Sant Feliu, han procedit a la signatura pública de l’acord.

Pin It on Pinterest

Share This