Avui ens sumarem a la lectura del Manifest que es realitzarà a la Plaça de la Vila a les 18h

Aquest any 2019 commemorem els 50 anys de la revolta d’Stonewall. La matinada del 28 de juny de 1969, la policia de Nova York va irrompre al bar Stonewall Inn amb la intenció de tancar el local i d’arrestar tothom que hi havia dintre. Aquest bar, a banda de ser freqüentat per transsexuals, lesbianes, bisexuals i gais, era conegut per atreure persones racialitzades, migrades (especialment llatinoamericanes), persones sense sostre i marginades socials.

Aquella nit la ràbia per la brutal actuació policial va traslladar-se als carrers: centenars de persones van enfrontar-se a la policia, que va acabar replegant-se, incapaç de contenir la resposta de la gent.

Aquells dies la comunitat LGTBI va fer un gran pas endavant del que ens sentim profundament agraidxs i orgullosxs: deixar de lluitar en associacions més o menys encobertes per defensar-se i reivindicar-se al carrer.

50 anys després cal seguir lluitant contra les agressions i els discursos de l’odi que pretenen deshumanitzar-nos. Contra el feixisme i contra l’LGTBIQ+fòbia, ni un pas enrere!

Davant l’odi d’alguns, defensarem tantes vegades com calgui els valors i els drets humans que posen l’amor per davant de l’odi, i el respecte com a pilar fonamental de convivència.

La nostra normalitat és la diversitat. És aquesta diversitat la que construeix societats més pròsperes, més boniques, amb més colors i més fortes davant de qualsevol repte.

Pin It on Pinterest

Share This