La Plataforma Feminista d’Alacant va convocar una manifestació nocturna a nivell nacional per aquest divendres 20 de setembre, a la que es va adherir l’ ajuntament de Sant Feliu, i en la que va participar de forma activa Sant Feliu en Comú Podem

Ciutadania i entitats estaven citats per participar a la Nit Violeta, per alçar la veu i visibilitzar el compromís col·lectiu contra la violència patriarcal, en una crida a la que es van sumar moltes ciutats d’arreu de l’Estat. La majoria d’activitats van consistir en una marxa lenta nocturna, i la lectura d’un manifest.

Sant Feliu en Comu Podem es va sumar als col·lectius feministes d’arreu de l’Estat, units en la Plataforma d’Emergència Feminista 20S després d’un estiu cruent pel que fa a la violència masclista. La xifra de feminicidis ha ascendit els últims mesos a més d’una quarentena de dones assassinades en el que portem de 2019, i també s’han donat multitud d’agressions sexuals arreu de l’Estat. 

El moviment feminista alerta sobre els missatges de culpabilitat i de negació de la violència patriarcal per part d’algunes administracions públiques, i per això va instar a tots els col·lectius i associacions feministes d’arreu de l’Estat a convocar la Nit Violeta. Una nit, que a Sant Feliu, va concentrar més de 200 persones, entre col.lectius, entitats i gent a títol individual.

Entre els i les assistents es va poder comptar amb els regidors i regidores de la coalició Mireia Aldana, Manel Martínez, i al regidora de feminismes Loren Rider; que va ser l’encarregada de llegir el Manifest unitari.

Pin It on Pinterest

Share This