El Consell d’Administració d’ADIF ha adjudicat en la seva darrera reunió d’aquest dimarts les obres de soterrament del ferrocarril al seu pas per Sant Feliu de Llobregat. El contracte ha estat adjudicat per un import de 62.629.919,43 euros a la empresa Acciona Construcción, amb un termini d’execució estimat de 44 mesos.

Aquest fet històric, que implica que tal com s’havia anunciat, les obres començaran de manera imminent, és un èxit de tota la ciutat i de tothom, de totes les persones que des de fa més de 40 anys han lluitat per a que el soterrament fos una realitat, coincidint amb el primer ajuntament democràtic amb en Cesc Baltasar al capdavant. 

Aquesta obra resoldrà un greuge històric que pateix la nostra ciutat, la divisió de Sant Feliu, la perillositat del pas a nivell a costat masses vides… i implicarà també una millora de la mobilitat i una reducció de la contaminació, tant acústica com mediambiental. Però sobretot significarà la cohesió definitiva del nostre traçat urbà, la desaparició de la ferida que significa la via del tren, i l’inici d’un nou temps de possibilitats i reptes per a pensar quin Sant Feliu volem. 

I un altre fet molt rellevant és que el soterrament s’ha aconseguit tal i com hem defensat i volíem. Soterrament complet, finançat 100% per ADIF, lluny de propostes anteriors insuficients, o que hipotecaven el futur de la ciutat.

La proposta actual s’ha tancat definitivament amb l’acord de tots els grups municipals i els governs encapçalats per Jordi San José i Lídia Muñoz.

Gràcies a tots i totes per la vostra lluita i empenta, ara a treballar per el que ha de venir! 

Pin It on Pinterest

Share This