La diputada i candidata al congrés Mar García Puig, va visitar Sant Feliu per fer una trobada amb militància i assistir a l’acte “Normalitzant les realitats Trans* i LGTBI” organitzat per l’entitat Trans*Baixpower & Roses de Sant Feliu 

Per a la candidata d’En Comú Podem és “imperdonable que amb el temps que ha tingut el govern socialista, no s’hagi aprovat una llei que despatologitzi la transexualitat”. “No podem esperar, cal una llei que ho faci i que faci front a xifres imperdonables com el 85% d’atur que pateixen les persones trans al nostre país”, va sentenciar.

Per a García Puig cal una Llei específicament trans que faci front a les diferents discriminacions que pateix el col·lectiu, i que tracti el fet trans des de les totes les diferents perspectives: cultura, salut, laboral… 

La regidora de Feminismes i LGTBIQ+ de Sant Feliu, Loren Rider, que també va ser ponent a l’acte, va explicar que el dia 2 d’octubre es va iniciar la primera taula al Consell Comarcal del Baix Llobregat, per a iniciar amb el primer Pla LGTBI de la comarca. 

“Estem en la fase de diagnosi per després fer el pla de treball amb aquest anàlisi. La diagnosi ens ajudarà a posar en marxa la primera fase del pla local, en la nostra realitat com a ciutat”. 

“Des del col·lectiu trans s’està impulsant un grup motor a l‘Ajuntament de Sant Feliu  per treballar un pla local LGTBIQ+ i  també estem pendents d’ampliar el SAI, per donar cobertura al col·lectiu LGTBI amb el suport de la Generalitat”, va finalitzar Rider. 

Pin It on Pinterest

Share This