En un acte celebrat a la Plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat, davant de més de 150 persones, s’ha iniciat aquest diumenge un cicle d’actes per donar a conèixer l’agenda del nou Govern: “Necessitem organitzar actes com aquest per consolidar l’empenta d’una ciutadania organitzada, que ens està dient quins camins ha de transitar aquest govern de coalició les polítiques volem transportar el govern “, ha dit el diputat d’En Comú Podem al Congrés, Joan Mena

En l’acte, l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz ha dit que els comuns han estat determinants en la formació del Govern de coalició i en l’acord de Pressupostos de la Generalitat, i ha afegit: “Les ciutats necessitàvem que comencés aquesta nova etapa de diàleg, acords i polítiques per la gent “.

La representant de Sant Feliu en Comú Podem, també ha reivindicat posar a les persones en el centre de la política, i ha celebrat els acords assolits pels comuns en la “lluita necessària contra la violència masclista, l’habitatge digne i la lluita contra l’emergència climàtica”.

Per la seva banda, la diputada de CatECP al Parlament, Marta Ribas, ha urgit a que es celebrin uns nous comicis a Catalunya, però ha demanat que primer s’aprovin els comptes que els comuns han acordat amb el Govern perquè “els serveis públics a Catalunya no poden resistir un any més de pressupostos prorrogats”.

Finalment, el també portaveu dels comuns, Joan Mena, ha considerat que Torra “no ha de continuar sent president” però no perquè ho hagi decidit “la dreta ni tampoc el seu braç judicial” sinó perquè “ho pensen el 70% de catalans”. És per això que ha reclamat que es convoquin eleccions al Parlament tan bon punt s’hagin aprovat els pressupostos de la Generalitat. “El Govern de Torra i Aragonès s’ha demostrat que està profundament esgotat i no té projecte polític”, ha criticat.

El diputat també ha mantingut que Espanya viu un nou moment polític, de canvi de cicle, en el qual es comença “a deixar enrere la dècada perduda de les retallades i la crispació “, segons ell, gràcies al nou Govern.

En la seva opinió, això hauria estat impossible “sense la ciutadania organitzada” a través d’entitats feministes, ecologistes i de defensa de l’habitatge digne, a més de la marea pensionista.

En l’acte ‘Ara, nova dècada. Ara, Catalunya’ d’aquest diumenge hi han intervingut a més del diputat al Congrés, Joan Mena; la diputada al Parlament Marta Ribas Frías i l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz; la regidora de l’Ajuntament Loren Rider, que va cloure l’acte, així com l’escriptora i guionista Maite Carranza, que en va ser la conductora.

Pin It on Pinterest

Share This